Харесайте ни във Facebook

By MAXCART
Моля изчакайте...10 секунди
Затвори

ТЕРМОПОМПИ

Технология

Термопомпата Ecodan е един от стоте най-природосъобразни продукта в света

 


Термопомпите Ecodan, разработени от Mitsubishi Electric, са отличени от международната инициатива Sustainia като едно от стоте водещи съвременни решения за създаване на устойчиво природосъобразно общество. Организацията е създадена от датския think tank "Monday Morning" с подкрепата на водещи експерти и компании от различни индустриални сфери. Целта на инициативата, представена за пръв път на Конференцията на ООН в Рио де Женейро за изменението на климата, е да представи реалистична визия за едно природосъобразно общество, което използва и разпределя адекватно природните ресурси.

На конференцията Sustainia представя 100 иновативни решения за опазване на околната среда. Sustainia 100 се радва на подкрепата на множество организации, сред които и "R20 - Regions for Climate Action", основана през 2011 от Калифорнийския губернатор, Арнолд Шварценегер - организация, която работи с правителства в глобален мащаб с цел да развие инфраструктури, щадящи околната среда.

Термопомпената система Ecodan попада в този списък с природосъобразни продукти основно заради революционната технология Zubadan. Термопомпата може да работи с пълна отоплителна мощност дори и при -15°C, без допълнителен енергоразход и с минимално ниво на CO2 емисиите. Тази забележителна енергоефективност прави Ecodan ключов фактор за създаването на едно устойчиво общество.

Разберете какво прави термопомпите Ecodan едно от най-високоефективните решения за отопление и охлаждане